login

Discus-Hulen
Forside
Om os
Salgsliste
Vores Akvarier
Galleri
Videoklips
Links
Kontakt


Artikler
- Forebyggelse frem for helbredelse
- Valg af akvariefisk
- Sammensætning af fisk


Information
Artsleksikon
Planteleksikon
Sygdomsleksikon
Tips & Tricks


Debat
Forum
Ris & Ros


Chart.dk

 
Artsleksikon
Discus

 Latinsk navn

Symphysodon discus


Discus
 Familie Cichlidae

 Gruppe Cichlider

 Levested Sidefloder i Amazonas

 Størrelse ca. 25 cm

 PH 6,0 - 7,5

 Temperatur 28 - 32 grader

 Niveau Fisken benytter hele avariet, men holder sig dog for det meste
i midten eller ved bunden hvor den søger efter mad.

 Udseende En Discus er cirkelrund i formen, og har to små finner placeret lige bag gællerne. Der findes mange forskellige farvevariater f.eks. Blue Diamond, Snakeskin, Tiger Turqoise osv. (billedet viser en Blue Snakeskin).

 Omgivelser Discus bør kun holdes i par eller mindst 6-8 stk sammen, både par og stimer af diskus passer særdeles godt med pansermaller, neon og andre rolige fisk der kan tåle den høje temperatur.

 Adfærd En meget fredelig og rolig fisk, men de kan dog være særdeles aggresiv når de yngler.

 Kønsforskelle Man kan bestemme kønnet hos Discus på 3 måder
(nr. 1 er dog den sikreste):
1. Den genitale papil hos hunnen er trompetformet og hos     hannen er den bredere (observeres i forbindelse med     æglægning/befrugtning)
2. Rygfinnen hos hannen er normalt højere og bredere og     ender bagud i en spids, mens hunnens er ikke så bred og     mere afrundet bagudtil
3. Panden (regionen over øjnene) synes at være tykkere hos     hannen end hos hunnen

 Yngeladfærd Når et nyt par begynder at finde sammen, starter de altid med at svømme hurtigt op imod hinanden, hvorefter når de er ud for hinanden stopper og ”bøjer af” med hovedet nedad. Andre gange svømmer de med stor fart side om side i akvariet (en slags synkron-svømning). Disse ”ritualer” gentages adskillige gange, før fiskene påbegynder selve æglægningen. Det skal dog lige bemærkes at ældre avlspar, som har haft flere kuld unger ikke nødvendigvis udfører disse ”ritualer”.

Når parret så beslutter sig for at lægge æg, renser de det udsete æglægningssted grundigt. Hunnen svømmer elegant, lodret op ad stedet og lægger en række æg, hvorefter hannen befrugter dem, ved at, på samme måde, svømme lodret op stedet. Parret fortsætter således til alle æggene er lagt, hvor der kan være op til ca. 300 æg. Parret vogter derefter særdeles nøje over æggene, som de skiftevis vifter frisk vand over.

Æggene klækker efter 2-3 dag, hvorefter forældrene flytter dem til et andet sted, som de har rengjort i forvejen. Her sidder ungerne så indtil de bliver fritsvømmende (efter ca.
2-3 dage), og forældrene samler dem omkring sig. Man kan begynde at fodre med nyklækkede artemia efter ca. 5 dage (efter de er blevet fritsvømmende), og ungerne kan fjernes fra forældrene efter ca. 3 uger. Man fortsætter med at fodre med artemia, indtil ungerne kan begynde at tage større stykker føde.

 Foder Er næsten altædende (røde frosne myggelarver, artemia, oksehjerte- el. kalkunhjert-blanding og granulat)


cheap mulberry handbags uk

Beskeder
11. maj 2006
Vores kontakt side har været nede noget tid nu, men fejlen er rettet så du igen kan kontakte os.
Thomas Boldsen

24. januar 2006
Så er der kommet nyt billede på forsiden. Det er af vores Spotted Blue Snakskins.
Charlotte Larsen

15. januar 2006
Så er der desværre udsolgt af vores Blue Snakeskin, men hold øje med vores salgsside, hvor der løbende vil blive lagt nye fisk ind til salg.
Thomas BoldsenJobindex:: Copyright © 2003-2004 :: All rights reserved ::