login

Discus-Hulen
Forside
Om os
Salgsliste
Vores Akvarier
Galleri
Videoklips
Links
Kontakt


Artikler
- Forebyggelse frem for helbredelse
- Valg af akvariefisk
- Sammensætning af fisk


Information
Artsleksikon
Planteleksikon
Sygdomsleksikon
Tips & Tricks


Debat
Forum
Ris & Ros


Chart.dk

 
Artsleksikon
Sterbai´s Pansermalle

 Latinsk navn

Corydoras sterbai


Sterbai´s Pansermalle
 Familie Callichthyidae

 Gruppe Pansermalle

 Levested Peru i flodsystemerne Rio Ucayali og Rio Yarina Cocha

 Størrelse 5 - 6 cm

 PH 6,0 - 8,0

 Temperatur 23 - 28 grader

 Niveau Den lever på bunden af akvariet.

 Udseende Fisken har den klassiske Corydoras-form, med en kort snude, nedadrettet mund besat med to par skæg-tråde. Grundfarven er mørk grå eller brunlig, og på hovedet er den besat med lyse pletter. Bag ved rygfinnen skifter plet-terne karakter, så de nærmest ligner streger der ligger vandret. Også halefinnen ser ud til at være streget, men her er stregerne lodrette. Bug- og brystfinnerne er orangefarvede, hvilket ofte gør, at C. sterbai forveksles med C. haraldschultzi. Der kan dog hurtigt ses forskel på de to, da C. haraldschultzi har mørke pletter på lys baggrund og C. sterbai har den omvendte sammensætning af farver.

 Omgivelser Den vil gerne havde et fint bundlag ellers er der ikke nogle specielle krav til at holde den. Sterbai´s Pansermaller holdes med succes i discusakvarier, da den har et fredeligt gemyt og kan tåle de høje temperaturer.

 Adfærd Fisken er, som næsten alle Corydoras-arter, en fredelig bundfisk, der passer ind i næsten alle former for selskabsakvarier. Det skal dog lige siges, at alle Corydoras-arter bør holdes i en lille stime på min. 7 fisk. Det behøver dog ikke være af samme art Corydoras, men det er at foretrække.

 Kønsforskelle Som vel alle corydorasarter er det lidt svært at se forskel på hanner og hunner. Men hunnen bliver generelt lidt større, og er lidt kraftigere over bugen. Så derfor hvis man kigger på fiskene ovenfra, kan man skelne de slanke hanner fra de kraftigere hunner. Derudover er hunnens finner mere afrundede, hvorimod hannens finner er spydformede.

 Yngeladfærd Legen foregår ved at et par hanner stimulerer en hun ved at berøre hende med skægtrådene. Hunnen frigiver nogle æg, som hannerne så befrugter, ved at holde hunnens hoved mellem kroppen og brystfinnerne. Inden for de første 10 dage efter klækning, kan ungerne få noget tyskerne kalder "penselhaler. Det kan behandles ved at tilsætte 1 tsk. salt pr. 10 liter vand.

 Foder Sterbai´s Pansermalle lever i naturen af insektlarver og små krebsdyr. Så derfor kan man med stor succes bruge frostfoder, flagefoder, piller og levende foder.


cheap mulberry handbags uk

Beskeder
11. maj 2006
Vores kontakt side har været nede noget tid nu, men fejlen er rettet så du igen kan kontakte os.
Thomas Boldsen

24. januar 2006
Så er der kommet nyt billede på forsiden. Det er af vores Spotted Blue Snakskins.
Charlotte Larsen

15. januar 2006
Så er der desværre udsolgt af vores Blue Snakeskin, men hold øje med vores salgsside, hvor der løbende vil blive lagt nye fisk ind til salg.
Thomas BoldsenForbrugertilbud:: Copyright © 2003-2004 :: All rights reserved ::